Blogg

Sulten på sol og varme – drøm deg bort i filmens verden

På denne tiden av året er det nok mange som kjenner på lengselen etter sol, strand og hav. Måkeskrik, sand under tærne, lyden av bølger og lukten av palmetrær – det er lite som kan måle seg med det. Men, det kan være lenge til neste ferietur. Så istedenfor å fortvile helt, hva med å prøve å gjenskape sydenstemning hjemme? Med litt kreativitet og minimalt med utstyr kan du drømme deg bort til eksotiske ferieturer, selv om du i virkeligheten fortsatt er hjemme i din egen stue. Her kommer noen gode tips for den eventyrlystne – som ikke har mulighet til å dra på eventyr helt enda.

Inn i en annen verden

Mens regnet pisker mot ruten og du pakker dynen enda litt tettere rundt deg kan det være deilig med litt virkelighetsflukt inn i en god film. Med en film full av sol og god stemning kan du nesten tro at du er med på stranda selv. Visste du forresten at det er mulig å se mange filmer gratis ? Da kan du spare penger på abonnement og heller legge noen kroner til side til du faktisk får nyte ferielivet. En feelgood film kan ta deg med i en annen verden, så kan du glemme alt om regntøy og gummistøvler for en stund.

Hva skal jeg se på?

Det er alltid hyggelig å se på sommerfilmer, fordi de ofte minner oss om hvorfor vi elsker solen og ferien så mye. Det finnes mange gode filmer å velge mellom, men her er to av mine favoritter:

 • Dirty Dancing – Kanskje den ultimate feriefilmen, fullpakket med sommerflørting og hete danse moves.
 • Forgetting Sarah Marshall – Denne ferieturen gikk ikke helt som planlagt for hovedpersonen, men for oss er det førsteklasses underholdning.

If you like Pina Colada…

Så, hva skal du drikke mens du ser på solfylte filmer? Det er mange ting vi forbinder med ferie, men fargerike drinker med parasoll må vel være den fremste. En kald drink på en varm dag, bare tanken gir meg vann i munnen. Men, du må ikke dingle med beina fra en barkrakk for å nyte noen kalde forfriskninger. Med en mikser, isbiter og masse herlig frukt jus for hånd kan du gjenskape alle dine favoritt ferieøyeblikk og kjenne smaken av sol på tungespissen.

Så, med en drink i hånden og en god film på skjermen – trykk play og drøm deg bort!

5 tips til deg som skal reise til Thailand

Thailand er et flott sted å reise til, og en av de mest populære feriedestinasjonene blant nordmenn. Dette er et land som kan by på alt fra spennende kultur, eksotisk mat, travle byer og til rolige strender. Det er rett og slett et ferieparadis som alle bør besøke en gang i livet sitt. Her skal vi ta en titt på noen tips til deg som skal reise til Thailand.

1.      Planlegg når du skal reise

Hvis du planlegger en tur til Thailand, så bør du tenke ekstra godt over når du skal reise. Den beste tiden å besøke Thailand er vanligvis fra november til februar, når temperaturene er litt lavere og det er mindre fuktighet. Dette er også høysesongen for turister, så du kan forvente høyere priser og større folkemengder på populære steder, men klima er altså best for de fleste. Det er nettopp derfor mange ønsker å reise til Thailand om vinteren.

2.      Vær forsiktig med mat og drikke

Thailands mat er kjent over hele verden for sin smak og krydder, men du bør være forsiktig med hva du spiser og drikker. Unngå å drikke kranvann, og vær forsiktig med mat som er tilberedt på gaten eller på små restauranter som ikke har god hygiene. Velg heller større og mer etablerte restauranter, og spør om ingrediensene hvis du er usikker på hva en rett inneholder. Varme temperaturer er også med på å påvirke bakterier i maten, så det er lurt å høre på ekspertenes mattips før du forsyner deg. 

3.      Ta hensyn til kulturelle forskjeller

Thailand er et land med en rik og stolt kultur, og det er viktig å vise respekt for landets tradisjoner og verdier. Unngå å berøre hodet til noen, da det anses som hellig, og ikke vis offentlig kjærlighet, da det anses som upassende. Det er viktig å kle seg passende når du besøker templer og andre hellige steder. Dette betyr at du bør dekke skuldrene og knærne, og unngå å ha på deg korte shorts og singlets. Sørg også for å kle deg i lette og pustende klær som vil hjelpe deg med å holde deg kjølig og behagelig i det varme været.

4.      Vær forsiktig med pengene dine

Thailand er et relativt trygt land å reise i, men som i enhver storby, er det alltid risiko for lommetyver og andre tyver. Vær forsiktig med verdisaker som telefoner og kameraer, og ikke bær for mye kontanter med deg. Bruk heller kredittkort når det er mulig, og lagre kontanter i en safe på hotellet ditt.

5.      Utforsk utenfor turistområdene

Thailand har så mye mer å tilby enn bare de travle turistområdene. Utforsk mindre kjente byer og landsbyer, og prøv å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Dette vil gi deg en dypere forståelse av thailandsk kultur og gi deg en opplevelse som du vil huske i lang tid. Det finnes mange former for transport som kan ta deg til de ulike beliggenhetene rundt om i landet, slik at du kan oppleve mer på reisen din.

Reisen er en del av målet – den beste underholdningen på reisefot

De fleste vil vel si at det å reise er noe av det beste som finnes. Men, når vi sier vi liker å reise så mener vi ofte at vi liker å ankomme til drømmedestinasjonen. Det er ikke lange flyturer, køer, forsinkede tog og rushtrafikk vi referer til. “Reisen er målet,” er det et gammelt ordtak som sier. Dette er kanskje å ta godt i, det må vel være et større mål å strekke seg ut på en solseng enn å vente i passkontroll. Likevel, med riktig underholdning på turen så kan selve reisen også blir noe å se fram til. Derfor har jeg lyst til å dele tre gode tips for hvordan man kan ha det gøy på turen.

1: Lett lesestoff

Tiden går mye fortere dersom man har en god bok å bli oppslukt i. I en travel hverdag er det mange, meg selv inkludert, som ikke får lest så mye som de ønsker og da virker gjerne en tre timers lang flytur som den perfekte anledningen å begynne på en klassisk roman. Men, av erfaring vil jeg si at det kan være bedre å ta med seg lett lesestoff. Så, hva med å tenke utenfor boksen og heller kose seg med litt kjendisnytt? På https://www.kjendislekkasjen.no/ kan du lese masse morsomt stoff om norske kjendiser. Dette er perfekt og lett underholdning.  

2: Snacks

Uten god mat og drikke duger helten ikke! Hvis man skal ta fly eller tog finnes det som oftest et bredt utvalg av kafeer eller automater å kjøpe snacks fra. Men, som vi alle vet er dette ofte dyrt og utvalget er ikke nødvendigvis det beste. Så, for å gjøre reisen til en kulinarisk begivenhet – pakk med deg det du liker å spise! Selv liker jeg å ha med et bredt utvalg av både salt og søt snacks. Litt sjokolade, litt chips, noen knaske gulerøtter og banan. Da har man litt av alt og slipper å ruinere seg på dyr kafemat.

3: Penn og papir

For å virkelig gjøre reisen til en del av målet kan det være gøy å føre reisedagbok. Liker du å tegne kan du jo prøve å fange landskapet som suser forbi utenfor vinduet ditt. Er du mer glad i å skrive kan du notere ned små observasjoner, eller lage en liste over hva du gleder deg mest til å gjøre når du kommer frem. Med penn og papir er du sikret god underholdning i timevis.

Så, med disse tipsene med på veien gjenstår det bare å si GOD TUR!

De beste nasjonal parkene i USA

USA er et enormt land med et skattekammer av naturlige underverk. Fra storslåtte fjellandskap til uendelige ørkener, har de beste nasjonalparkene i USA har mange skjønnheter å tilby. Selv om mange tenker på Bingo i Las Vegas, Hollywood skiltet i Los Angeles eller det hvite hus i Washington DC har USA så mye mer å tilby. I denne artikkelen vil vi se på noen av disse imponerende stedene og hvilke aktiviteter som finnes der.

Hva er de beste nasjonalparkene i USA?

Mange amerikanere og turister fra andre land besøker de store nasjonalparkene i USA hvert år. Parkene er spesielt populære om sommeren, når været er varmt og solen skinner. Disse parkene har noe for alle, enten du vil gå deg en fjelltur, bade i innsjøer eller elver, eller bare slappe av og nyte naturen.

De beste nasjonalparkene i USA inkluderer: Grand Canyon National Park i Arizona, Yellowstone National Park i Wyoming og Montana, Olympic National Park i Washington, Yosemite National Park i California, Rocky Mountain National Park i Colorado, Acadia National Park i Maine, Glacier National Park i Montana og Great Smoky Mountains National Park som ligger på grensen mellom Tennessee og North Carolina. Alle disse parkene tilbyr fantastiske naturopplevelser for hele familien.

Yellowstone Nasjonalpark

Yellowstone Nasjonalpark er en av de beste nasjonale parkene i USA. Parken ligger i delstatene Wyoming, Montana og Idaho, og dekker et areal på over 9 000 kvadratkilometer. Yellowstone er kjent for sine vulkaner, geysirer, elver og vannfall, og er hjem til en rekke dyrearter som bison, elger, ulver og grizzlybjørner. Parken har også et rikt planteliv med trær som gran, furu og lerk. Yellowstone er verdens første nasjonale park, og ble opprettet i 1872.

Grand Teton Nasjonalpark

Grand Teton er en av de mest populære naturskjønne nasjonalparkene i USA, og det er ikke uten grunn. Parken ligger i Wyoming, og består hovedsakelig av fjellkjeden Teton Range. De høyeste fjellene når over 4000 meter over havet, noe som gjør dem til noen av de høyeste i Nord-Amerika. I tillegg til fantastiske utsikter, kan man i Grand Teton oppleve et rikt dyreliv, inkludert elg, bison, geiter, bighorn sauer og grizzlybjørn. Selv om parken er relativt liten (bare 310 km2), er det mye å se og gjøre her. Det finnes mer enn 200 km med stier for vandring og sykling, samt muligheter for rafting, kajakkpadling og fiske i de mange innsjøene og elvene.

Zion nasjonalpark

Zion nasjonalpark ble etablert i 1919, og er en av de mest besøkte nasjonalparkene i USA. Parken ligger i delstaten Utah, og består av et vakkert landskap med klippeformasjoner, canyons og elver. I tillegg til å være en populær turistattraksjon, er Zion nasjonalpark også et mektig naturreservat med mange spennende dyre- og plantearter.

Beste destinasjoner for Instagram bilder

Instagram er en sosial medieplattform som lar brukerne ta bilder, filtrere dem, og dele dem med venner og andre brukere. I tillegg til å være en morsom måte å dele bilder av deg selv og dine opplevelser med andre, kan Instagram også være et nyttig verktøy for å markedsføre bedrifter og destinasjoner. Her er noen tips for hvordan du kan bruke Instagram til å promotere ditt reisemål.

Hvor kan man ta de beste Instagram-bildene?

Når det kommer til å ta de beste Instagram-bildene, er det mange fantastiske destinasjoner å velge mellom. 
Det er imidlertid ikke alltid lett å finne de beste stedene for å ta gode Instagram-bilder. Derfor har vi laget en liste over noen av de beste destinasjonene for akkurat dette. Sjekk den ut nedenfor!

De beste destinasjonene for Instagram-bilder

Det er mange flotte destinasjoner rundt om i verden som er perfekte for å ta Instagram-bilder. Her er noen av de beste stedene for å fange det perfekte Instagram-bildet:

1. New York City, USA – Big Apple er kjent for sine høye bygninger, pulserende gater og utallige muligheter for flotte bilder. Fra toppen av Rockefeller Center eller Empire State Building kan du få et fantastisk panoramautsikt over byen. Eller ta turen til Brooklyn Bridge for en vakker utsikt over East River. Her kan du også besøke hovedbygningen for aksjer i USA, hvis du for eksempel er interessert i krypto eller lignende.

2. Paris, Frankrike – Denne vakre byen trenger vel ingen introduksjon. Her finner du severdigheter som Eiffeltårnet, Triumfbuen og Notre Dame, bare for å nevne noen. Gå en tur langs Seinen for en romantisk atmosfære eller opp på Sacré Coeur-basilikaen for en utsikt over hele byen.

3. Barcelona, Spania – En annen fantastisk by med mye å by på når det gjelder Instagram-vennlige severdigheter.
4. Sydney, Australia – Sydney er kjent for sitt vakre operahus, men byen har mye mer å tilby enn det. Fra Circular Quay kan du få et fantastisk panoramautsikt over byen og havnen. Tar du turen opp på Sydney Harbour Bridge kan du få enda bedre utsikt.

5. Rio de Janeiro, Brasil – En annen fantastisk by som er full av muligheter for flotte Instagram-bilder. Her finner du severdigheter som Corcovado (med Christ the Redeemer-statuen) og Sugarloaf Mountain.

Hvordan kan man få flotte Instagram-bilder i Norge?

For å få flotte Instagram-bilder, anbefaler vi at du besøker følgende destinasjoner:

 1. Preikestolen i Lysefjorden, Rogaland – et av de mest ikoniske naturlandskapene i Norge. Ta bilder fra toppen av fjellet for å fange den vakre utsikten over Lysefjorden.
 2. Geirangerfjorden, Møre og Romsdal – opplev den majestetiske Geirangerfjorden og ta bilder av de jevne, bratte veggene og de spektakulære fossene.
 3. Trollstigen, Møre og Romsdal – kjent for sin dramatiske beliggenhet og panoramautsikt over raude fjellvegger og dalen nedenfor. Det er mange gode steder å ta bilder langs denne legendariske veien.
 4. Lofoten, Nordland – et must for alle som elsker vakker natur. Her kan du ta bilder av isbreer, spektakulære kystlandskaper og ikke minst de særegne rorbuene.


Billige reisedestinasjoner i Europa

Europa har mange billige reisedestinasjoner, både for de som ønsker en aktiv ferie og for de som ønsker å slappe av på stranden. Her er en liste over noen av de beste destinasjonene for en billig ferie i Europa slik at valget blir litt lettere!

Hva er de billigste reisedestinasjonene i Europa?

Det finnes mange billige reisedestinasjoner i Europa, men noen er billigere enn andre. Her er noen av de beste budsjetttipsene for reiser til Europa:

1. Tallinn, Estland: Estland er et relativt nytt turistmål, og Tallinn er en veldig budgetvennlig by. Det er en liten by, så det er enkelt å gå rundt og se alt på egen hånd. Maten er også rimelig, og det finnes mange flotte restauranter.

2. Praha, Tsjekkia: Tsjekkia har lenge vært kjent for å være et billig sted å besøke. Praha er den mest populære destinasjonen i landet, og det er ikke uten grunn. Byen har mye å tilby, både når det gjelder severdigheter og mat/underholdning.

3. Wroclaw, Polen: Polen har blitt mer og mer populært som reisemål de siste årene, og Wroclaw er en av de mest attraktive byene i landet. Det er en veldig vakker by med mye å se og gjøre, og maten er også svært rimelig.

Hvor kan du spare penger på reisen til Europa?

Reiser til Europa kan være dyre, men det finnes måter å spare penger på. Her er noen tips:

 • Fly om natten eller tidlig om morgenen. Disse flygningene er ofte billigere enn dagflyvninger.
 • Unngå høysesongen. Reiser du utenfor høysesongen kan du spare opptil 50% på hotell og andre ferieutgifter.
 • Bo på youth hostels eller Airbnbs. Dette er ofte mye billigere enn hotellrom, og du får gode tips fra andre reisende.
 • Reis med togbuss eller bil. Dette er billigere enn fly, og du får se mer av landet på denne måten.

Tips for å reise billig i Europa

 1. Finn flyselskaper som har gode rabatter. Norwegian Air og Wow Air er to selskaper som ofte har gode tilbud på flybilletter til Europa.
 2. Velg reisemål der du kan kombinere transport, overnatting og aktiviteter i en pakkepris. For eksempel er det ofte rimeligere å reise til Amsterdam enn til Paris hvis du legger inn hotell, fly og togturer i pakken din.
 3. Reis utenom høysesongen for å spare penger. Unngå å reise i juli eller august da det er svært travlt og prisene er høyere da. Mai, september og oktober er gode alternativer for å reise billig i Europa.
 4. Vær fleksibel med reisedatoene dine slik at du kan finne de beste prisene på fly- og hotellbilletter. Dette gjelder spesielt hvis du vil reise i høysesongen.
 5. Bruk offentlig transport når du reiser rundt i byene. Dette er en billig og effektiv måte å komme seg rundt på, og det er ofte en opplevelse i seg selv.
 6. Gå til de gratis severdighetene og aktivitetene først slik at du ikke bruker unødvendig mye penger på ting du kanskje ikke hadde lyst til å gjøre likevel.

 

Ferietur i Norge

Skal du på ferie i Norge? Da har du kommet til rett sted! I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over noen av de beste feriedestinasjonene i Norge, slik at du kan planlegge din neste ferie uten å måtte lete lenge. Vi tar for oss både feriesteder ved sjøen, i fjellene og i byene, så det er bare å velge og vrake!

Hvorfor Norge?

Norge er kjent for sine vakre fjellandskap, sine store elver og innsjøer, og ikke minst sine fantastiske naturlige severdigheter. Norge har noe å tilby alle som besøker landet, uansett hva slags ferie man er ute etter.

Uansett om du er ute etter en aktiv ferie med mye tid ute i naturen, eller en roligere ferie med sightseeing og kulturelle opplevelser, vil du finne det du leter etter i Norge.

Det er enkelt å reise rundt i Norge på egen hånd, enten du leier bil eller bruker det offentlige transportsystemet. Og det er alltid hyggelig å møte de lokale befolkningen, som generelt er veldig imøtekommende og hjelpsomme.

De beste destinasjonene i Norge

-Rondane nasjonalpark: Rondane nasjonalpark ligger i hjertet av Jotunheimen, og er kjent for sine vakre fjelltopper og utsikt. Det er en flott destinasjon for fotturer og andre friluftslivaktiviteter.

-Lofoten: Lofoten er en øygruppe i nord-Norge som byr på fantastisk natur med høye fjell, raude strender og steile klippevegger. Lofoten er et populært reisemål for turister fra hele verden, og det finnes mange aktiviteter å ta del i her, som fiske, vindsurfing, kanopadling osv. Man kan også besøke vikingmuseet, og nei det handler ikke om historien til vikingelotto, men våre forfedre som bodde i Lofoten cirka 5500 år siden. 

-Preikestolen: Preikestolen (eller Pulpit Rock) ligger i Ryfylke i Rogaland, og er en av de mest kjente turistattraksjonene i Norge. Preikestolen er en 604 meter høy klippe som stikker opp fra Lysefjorden, og man kan komme seg opp på toppen ved å ta en fjelltur på rundt 2 timer.

-Geirangerfjorden: Geirangerfjorden ligger i Sunnmøre i Møre og Romsdal, og er en av de vakreste fjordene i Norge. Her kan man nyte utsikten til de steile klippeveggene, isbreer og vannfall fra både bergarter og havnivå. Det finnes mange fotturer å ta i området, eller man kan ta en båttur inn i fjorden for å se det hele fra sjøsiden.

Sammendrag

Sommeren er i gang, og mange har allerede begynt å planlegge ferien. Kanskje har du ikke helt bestemt deg for hvor du skal reise, men da vet du nå at Norge kan absolutt være et godt alternativ. Sett deg i bilen, og opplev vårt fantastiske land!

De beste byene i USA

Er du interessert i å besøke USA, men vet ikke eksakt hvor du vil dra? Da bør du lese videre, for her vil vi ta en titt på noen av de beste byene i USA. Hvilke byer har de beste jobbmulighetene, hvilke byer har det beste klimaet, og hvilke byer har de beste spiseplassene? Finn ut her!

Hvor ligger de beste byene i USA?

De beste byene i USA er ikke alltid de største byene. De fleste av de beste byene har en befolkning på under en million, og det er ofte de mindre byene som har den beste atmosfæren. Her er noen av de beste byene i USA:

Asheville, North Carolina – Asheville er kjent for sine vakre fjellomgivelser, unike butikker og spisesteder, og levende musikkscene.

Bozeman, Montana – Bozeman har et levende kulturliv, med mange kunstgallerier, teatre og festivals. Byen ligger også i nærheten av Yellowstone nasjonalpark, så det er en perfekt base hvis du vil utforske parken.

Breckenridge, Colorado – Breckenridge ligger midt i Rocky Mountains og tilbyr fantastisk sk skiing om vinteren og flotte turstier om sommeren. Byen har også et levende natteliv med mange barer og restauranter.

Las Vegas, Nevada- Las Vegas er kanskje mest kjent for casinoer, men den kan også tilby fantastisk natur og en rekke aktiviteter som man ikke kan gjøre noen andre plasser i verden!

Hva slags type byer er de beste i USA?

Mange mennesker i USA har forskjellige meninger om hvilken type by som er den beste. Noen liker store, travle byer med mye å gjøre, mens andre foretrekker mindre byer med mindre trafikk og færre folk. Uansett hva slags type by du liker, har USA noe å tilby alle typer reisende.

Her er en liste over noen av de beste byene i USA basert på forskjellige kategorier:

Beste storby: New York City, New York – For mange er New York City den ultimate destinasjonen når det gjelder reiser i USA. Byen har et pulserende nattliv, fantastiske shoppingmuligheter og mange historiske severdigheter. NYC er også hjemsted for to av verdens mest anerkjente teatre, Broadway og Radio City Music Hall.

Beste strandby: Miami, Florida – Miami er kanskje mest kjent for sine vakre strender og varme temperaturer. Byen har også en blomstrende kunstscene, mange flotte restauranter og natteliv.

Hva kan man gjøre i disse byene?

USA er et stort land med mange forskjellige byer. Hva kan man gjøre i disse byene?

Det er mye å se og gjøre i de fleste amerikanske byer. I New York kan du spasere i Central Park, ta en tur opp til toppen av Empire State Building, eller shoppe i Soho. I San Francisco kan du kjøre over Golden Gate-broen, ta en båttur rundt Alcatraz-øya, eller besøke Haight-Ashbury. I Los Angeles kan du se Hollywood-stjernene på Walk of Fame, ta en tur til Universal Studios Hollywood, eller vandre langs Venice Beach Boardwalk. I Las Vegas kan du gamble, og da kan det være en god ide å sjekke casino kortspill regler før du reiser. 

Restaurant anbefalinger i de beste byene

Når du reiser til USA, er det viktig å få mest mulig ut av opplevelsen. En måte å gjøre dette på er å spise på de beste restaurantene i byen du besøker. Her er noen anbefalinger for hvor du kan spise i de beste byene i USA:

New York City: Spis middag på en av verdens berømte restauranter, som Le Bernardin eller Daniel. Eller nyt en god burger på Shake Shack.

San Francisco: San Francisco er kjent for sin matscene, og du kan finne noe for enhver smak. Fra haute cuisine på restaurantene Michael Mina og Benu, til burgere og tacos på The Counter og Super Duper Burgers.

Los Angeles: I Los Angeles finner du alt fra Michelin-stjernebelønnede restaurantger til street food-kjellere. Spis middag på Providence eller Bestia, eller ta en matbit hos Grand Central Market.

Hotell anbefalinger i de beste byene

USA er et stort land med mange spennende byer. Her er noen av våre hotellanbefalinger i de beste byene i USA:

New York – The Greenwich Hotel
Los Angeles – The Beverly Hills Hotel
San Francisco – The Ritz-Carlton, San Francisco
Miami – The Biltmore Hotel, Miami Coral Gables
Chicago – The Peninsula Chicago

Så hvor går turen?

Når det kommer til å bestemme hvilke byer som er de beste i USA, er det viktig å først forstå hva du leter etter. Er du på jakt etter en storby med mye moro og spenning, eller foretrekker du en mindre by med mer ro og fred? Uansett hva du er ute etter har USA alt.

Derfor er spill så utrolig populært

Det å spille spill er noe som føles relativt moderne, men hvis vi ser tilbake i historien har vi faktisk spilt spill nesten så langt tilbake som vi har hatt mulighet til å utforske. Spillene vi spiller er selvsagt ikke det samme, men det er mange gode grunner til å ta dette som et argument på at dette med å spille spill er noe som vi naturlig er tiltrukket av. Og dette er noe som mange både barn og voksne kan kjenne seg igjen i.

I denne artikkelen skal vi komme mye nærmere inn på hva fordelene ved å spille er, og hvilke typer spill som egner seg for barn og voksne når de vil spille spill sammen. For selv om alle spiller spill, er det store forskjeller når det kommer til hvilke spill som egner seg til hva.

Noen spill er utelukkende for voksne

Akkurat som med mange andre aspekter av livet, er det helt klart noen deler av dette temaet som egner seg for barn, og andre som ikke gjør det. Når man ser på hvilke spill som er utviklet til barn, og hvilke som er utviklet til voksne, er det ingen tvil om at spillene for voksne ikke egner seg til barn. Dette gjelder både brettspill og kortspill, og er begrunnet med enten at barn er for små til å forstå spillet, eller at temaene er for voksne for at barn burde spille dem. En av de spillene som typisk anses som veldig voksne, blant annet fordi man må være ganske smart for å utvikle gode strategier i dette spillet.

På plattformer som https://poker-nyheter.com/ kan man lese masse om poker som spill, og det er ikke vanskelig å se for seg hvorfor poker er et spill som voksne liker. Det er et spennende spill som krever ikke bare forståelse for reglene, men også en interesse for å utvikle strategier og tenke smart når det kommer til hvordan man best mulig slår motstanderen sine. Dette er noe som er et veldig voksent trekk, og handler om mye mer enn bare dette med å forstå reglene i spillet. Det er mange som synes at dette er et vanskelig spill å spille, og det er ikke usant. Reglene er nemlig enkle, men når det kommer til å mestre spillet kreves det ganske mye av deg som spiller.

Dette er faktisk en veldig vanlig misforståelse når det kommer til kortspill, for det å bli god til disse spillene handler om så mye mer enn bare reglene. Når man er voksen, får man derfor ikke bare mer ut av disse spillene, men man kan skape spennende dynamikker med de man spiller på. Når man spiller disse spillene på nett er det også 18 års aldersgrense, noe som er viktig å merke seg.

Spill man kan spille sammen med familien sin

Det å spille spill på nett er noe mange voksne koser seg med, men det er helt andre spill man spiller sammen med familiene sine, spesielt med tanke på de minste i familien. Det er mange spill som egner seg til å spille sammen med familien sin, for det er masse spill som er utviklet for å kunne passe til, og ikke minst være spennende for, både de store og små i familien. Her er noen eksempler på disse spillene:

 • Vri åtter
 • Ludo
 • Risk
 • Escape Room
 • Trivial Pursuit

En god måte å være sosial på

Det å spille spill er en god måte å være sosial på, uansett hvem som spiller. Det å ha spillekveld er noe mange familier har, fordi det rett og slett bare er en skikkelig koselig måte å være sammen på. Det er blant annet på grunn av det sosiale aspektet, at mange casinoer på nett i dag faktisk tilbyr spillere å velge å spille live – fordi det rett og slett gir en bedre følelse å spille sammen med andre. Det er derfor ikke overraskende at mange voksne som spiller på nett velger dette.

En måte å lære raskere på

Noe barn er en evig påminnelse på, er at dette med å spille spill er en av de aller beste måtene å lære på. Det er nemlig ikke tilfeldig at mange spill til barn er utviklet nettopp med tanke på å kunne lære noe samtidig. Det finnes masse spennende spill som er tilpasset alle aldre og ikke minst utviklingsstadier, slik at du enkelt kan velge de spillene som hjelper barna dine med å lære noe, samtidig som at dere bare koser dere sammen.

Spill lisenser – hva jeg har lært på ferie

Jeg har brukt ferien til å reise rundt i Europa, besøke familie i Spania og de lærte meg noe helt spesielt. Familien min er kasino gale, de har brukt mye tid i USA og spesielt Las Vegas og er det man generelt sett kan kalle nerder. På min ferd rundt i Europa så har jeg tatt med meg den læringen og ekspandert på kunnskapen min rundt spill lisenser rundt omkring i Europa og ulike land. Dette er et tema som ikke er så enkelt å forstå spesielt når man ser at vanlige spill selskaper blir fratatt lisenser eller hvorfor de fleste spill selskapene vi kjenner i Norge i dag operer fra et helt annet land lenger sør i Europa.

Kasino i Norge

I Norge var det før bare to spill lisenser som vi har bitt oss merke til når man skulle spille på norske nettcasinoer. Det er fortsatt to vi forholder oss til som regel, men det finnes utrolig mange ute i Europa. Som regel biter vi oss fast i MGA fra Malta og Curacao eGaming. Det er forholdsvis ikke alt for stor forskjell mellom disse, men lisensutstederne fra Curacao har våknet litt opp i det siste og tar mennesker med spillproblemer litt mer på alvor, noe som det settes stor pris på her i verden. Du kan lese mer om Kasino på https://norsk-casino.io/.

Hvis du sjekker hvilke lisenser norske casinoer opererer med, så vil ikke alle vises. Dette er som regel for at det ikke skal være noe forvirring og som regel så vil de lisensene som tilhører landet du befinner deg i vises til deg. Hvis du er usikker på hvilken linsens som gjelder på nettcasinoet du spiller, så kan du bare ta en rask titt i fotnotene nederst på nettsiden for å finne ut av det.

Hvor kommer lisenser fra?

Som tidligere nevnt så er de fleste nettkasinoene utenfor Norge, blant annet i Malta hvor Malta Gaming Authority lisensen er populær. Stedet har et ungt og internasjonalt miljø grunnet de enorme mengdene spillselskaper som befinner seg der. MGA har som sitt hovedformål å regulere ulike sektorer innen gambling industrien og sørge for at alt er så transparent som mulig.  Den skal også gjøre at det er et rettferdig spill og samtidig skal det forebygge økonomisk kriminalitet slik som for eksempel hvitvasking av penger eller annen form for korrupsjon. MGA sin lisens har blitt Europas nummer 1 lisens for spill på nettet og setter med det standarden for online gambling.

Curacao e-Gaming er den nest største lisenstilbyderen blant casinoer og den som har vokst raskt frem i det siste. Dette er også den lisensen de fleste nordmenn spiller på. Som regel er dette også den første lisensen de fleste spill selskapene skaffer seg før de får nok dokumentasjon for å få en MGA lisens. Denne lisenstilbyderen har ikke slike store krav som en MGA og vil med det være enklere å oppnå. Det betyr derimot ikke at man ikke skal rapportere feil til Curacao e-Gaming hvis du opplever urettferdigheter, lovbrudd, korrupsjon eller lignende. Man bør ta kontakt med lisensutgiver og se om de er enige i dine påstander. Hvis de finner ut at de er enige med dine påstander så kan dette ha store konsekvenser for kasinoet.

Oppsummering

Jeg håper du har fått lære noe ekstra om kasinoer og deres lisenser i denne artikkelen som jeg har samlet opp over min ferd i sommer. Hvis du ønsker å vite mer om kasinoer så følg med på casino på nettet. Har du spillproblemer bør du ta kontakt med en profesjonell som kan hjelpe deg og husk å aldri bruke mere penger på kasino enn det du har råd til å tape.