5 tips til deg som skal reise til Thailand

5 tips til deg som skal reise til Thailand

Thailand er et flott sted å reise til, og en av de mest populære feriedestinasjonene blant nordmenn. Dette er et land som kan by på alt fra spennende kultur, eksotisk mat, travle byer og til rolige strender. Det er rett og slett et ferieparadis som alle bør besøke en gang i livet sitt. Her skal vi ta en titt på noen tips til deg som skal reise til Thailand.

1.      Planlegg når du skal reise

Hvis du planlegger en tur til Thailand, så bør du tenke ekstra godt over når du skal reise. Den beste tiden å besøke Thailand er vanligvis fra november til februar, når temperaturene er litt lavere og det er mindre fuktighet. Dette er også høysesongen for turister, så du kan forvente høyere priser og større folkemengder på populære steder, men klima er altså best for de fleste. Det er nettopp derfor mange ønsker å reise til Thailand om vinteren.

2.      Vær forsiktig med mat og drikke

Thailands mat er kjent over hele verden for sin smak og krydder, men du bør være forsiktig med hva du spiser og drikker. Unngå å drikke kranvann, og vær forsiktig med mat som er tilberedt på gaten eller på små restauranter som ikke har god hygiene. Velg heller større og mer etablerte restauranter, og spør om ingrediensene hvis du er usikker på hva en rett inneholder. Varme temperaturer er også med på å påvirke bakterier i maten, så det er lurt å høre på ekspertenes mattips før du forsyner deg. 

3.      Ta hensyn til kulturelle forskjeller

Thailand er et land med en rik og stolt kultur, og det er viktig å vise respekt for landets tradisjoner og verdier. Unngå å berøre hodet til noen, da det anses som hellig, og ikke vis offentlig kjærlighet, da det anses som upassende. Det er viktig å kle seg passende når du besøker templer og andre hellige steder. Dette betyr at du bør dekke skuldrene og knærne, og unngå å ha på deg korte shorts og singlets. Sørg også for å kle deg i lette og pustende klær som vil hjelpe deg med å holde deg kjølig og behagelig i det varme været.

4.      Vær forsiktig med pengene dine

Thailand er et relativt trygt land å reise i, men som i enhver storby, er det alltid risiko for lommetyver og andre tyver. Vær forsiktig med verdisaker som telefoner og kameraer, og ikke bær for mye kontanter med deg. Bruk heller kredittkort når det er mulig, og lagre kontanter i en safe på hotellet ditt.

5.      Utforsk utenfor turistområdene

Thailand har så mye mer å tilby enn bare de travle turistområdene. Utforsk mindre kjente byer og landsbyer, og prøv å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Dette vil gi deg en dypere forståelse av thailandsk kultur og gi deg en opplevelse som du vil huske i lang tid. Det finnes mange former for transport som kan ta deg til de ulike beliggenhetene rundt om i landet, slik at du kan oppleve mer på reisen din.