De beste nasjonal parkene i USA

De beste nasjonal parkene i USA

USA er et enormt land med et skattekammer av naturlige underverk. Fra storslåtte fjellandskap til uendelige ørkener, har de beste nasjonalparkene i USA har mange skjønnheter å tilby. Selv om mange tenker på Bingo i Las Vegas, Hollywood skiltet i Los Angeles eller det hvite hus i Washington DC har USA så mye mer å tilby. I denne artikkelen vil vi se på noen av disse imponerende stedene og hvilke aktiviteter som finnes der.

Hva er de beste nasjonalparkene i USA?

Mange amerikanere og turister fra andre land besøker de store nasjonalparkene i USA hvert år. Parkene er spesielt populære om sommeren, når været er varmt og solen skinner. Disse parkene har noe for alle, enten du vil gå deg en fjelltur, bade i innsjøer eller elver, eller bare slappe av og nyte naturen.

De beste nasjonalparkene i USA inkluderer: Grand Canyon National Park i Arizona, Yellowstone National Park i Wyoming og Montana, Olympic National Park i Washington, Yosemite National Park i California, Rocky Mountain National Park i Colorado, Acadia National Park i Maine, Glacier National Park i Montana og Great Smoky Mountains National Park som ligger på grensen mellom Tennessee og North Carolina. Alle disse parkene tilbyr fantastiske naturopplevelser for hele familien.

Yellowstone Nasjonalpark

Yellowstone Nasjonalpark er en av de beste nasjonale parkene i USA. Parken ligger i delstatene Wyoming, Montana og Idaho, og dekker et areal på over 9 000 kvadratkilometer. Yellowstone er kjent for sine vulkaner, geysirer, elver og vannfall, og er hjem til en rekke dyrearter som bison, elger, ulver og grizzlybjørner. Parken har også et rikt planteliv med trær som gran, furu og lerk. Yellowstone er verdens første nasjonale park, og ble opprettet i 1872.

Grand Teton Nasjonalpark

Grand Teton er en av de mest populære naturskjønne nasjonalparkene i USA, og det er ikke uten grunn. Parken ligger i Wyoming, og består hovedsakelig av fjellkjeden Teton Range. De høyeste fjellene når over 4000 meter over havet, noe som gjør dem til noen av de høyeste i Nord-Amerika. I tillegg til fantastiske utsikter, kan man i Grand Teton oppleve et rikt dyreliv, inkludert elg, bison, geiter, bighorn sauer og grizzlybjørn. Selv om parken er relativt liten (bare 310 km2), er det mye å se og gjøre her. Det finnes mer enn 200 km med stier for vandring og sykling, samt muligheter for rafting, kajakkpadling og fiske i de mange innsjøene og elvene.

Zion nasjonalpark

Zion nasjonalpark ble etablert i 1919, og er en av de mest besøkte nasjonalparkene i USA. Parken ligger i delstaten Utah, og består av et vakkert landskap med klippeformasjoner, canyons og elver. I tillegg til å være en populær turistattraksjon, er Zion nasjonalpark også et mektig naturreservat med mange spennende dyre- og plantearter.