Ferietur i Norge

Skal du på ferie i Norge? Da har du kommet til rett sted! I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over noen av de beste feriedestinasjonene i Norge, slik at du kan planlegge din neste ferie uten å måtte lete lenge. Vi tar for oss både feriesteder ved sjøen, i fjellene og i byene, så det er bare å velge og vrake!

Hvorfor Norge?

Norge er kjent for sine vakre fjellandskap, sine store elver og innsjøer, og ikke minst sine fantastiske naturlige severdigheter. Norge har noe å tilby alle som besøker landet, uansett hva slags ferie man er ute etter.

Uansett om du er ute etter en aktiv ferie med mye tid ute i naturen, eller en roligere ferie med sightseeing og kulturelle opplevelser, vil du finne det du leter etter i Norge.

Det er enkelt å reise rundt i Norge på egen hånd, enten du leier bil eller bruker det offentlige transportsystemet. Og det er alltid hyggelig å møte de lokale befolkningen, som generelt er veldig imøtekommende og hjelpsomme.

De beste destinasjonene i Norge

-Rondane nasjonalpark: Rondane nasjonalpark ligger i hjertet av Jotunheimen, og er kjent for sine vakre fjelltopper og utsikt. Det er en flott destinasjon for fotturer og andre friluftslivaktiviteter.

-Lofoten: Lofoten er en øygruppe i nord-Norge som byr på fantastisk natur med høye fjell, raude strender og steile klippevegger. Lofoten er et populært reisemål for turister fra hele verden, og det finnes mange aktiviteter å ta del i her, som fiske, vindsurfing, kanopadling osv. Man kan også besøke vikingmuseet, og nei det handler ikke om historien til vikingelotto, men våre forfedre som bodde i Lofoten cirka 5500 år siden. 

-Preikestolen: Preikestolen (eller Pulpit Rock) ligger i Ryfylke i Rogaland, og er en av de mest kjente turistattraksjonene i Norge. Preikestolen er en 604 meter høy klippe som stikker opp fra Lysefjorden, og man kan komme seg opp på toppen ved å ta en fjelltur på rundt 2 timer.

-Geirangerfjorden: Geirangerfjorden ligger i Sunnmøre i Møre og Romsdal, og er en av de vakreste fjordene i Norge. Her kan man nyte utsikten til de steile klippeveggene, isbreer og vannfall fra både bergarter og havnivå. Det finnes mange fotturer å ta i området, eller man kan ta en båttur inn i fjorden for å se det hele fra sjøsiden.

Sammendrag

Sommeren er i gang, og mange har allerede begynt å planlegge ferien. Kanskje har du ikke helt bestemt deg for hvor du skal reise, men da vet du nå at Norge kan absolutt være et godt alternativ. Sett deg i bilen, og opplev vårt fantastiske land!