Uno regler

Uno regler

Uno er et kortspill som skiller seg litt ut fra andre. Det morsomme her er at man har spesialkort som virkelig kan sette en tvist i spillet, og endre utfallet man ellers hadde trodd skulle skje.

Spesialkort

Kortene og deres muligheter er en sentral del av uno regler. De vanlige kortene er greie. Dette er kort i fargene rød, blå, grønn og gul, med et tall på. I tillegg til disse har man disse spesialkortene:

  • Hopp over: Neste spiller i rekka må stå over en runde og kan ikke trekke
  • Trekk to: neste spiller må trekke to straffekort og får ikke lov til å legge ned.
  • Snu: retningen på spillet snus, spilleren som la ned før deg skal spille igjen, og det fortsetter til noen legger ned et nytt snukort.
  • Vrikort: Spilleren som legger ned kortet vrir farge og denne fargen må spilles i minst en runde.
  • Skift farge og trekk fire: Kortet har samme funksjon som et vanlig vrikort, men neste spiller må i tillegg trekke fore kort og kan ikke legge ned.
  • Skift farge og bytt hånd: Kortet har samme funksjon som et vanlig vrikort, og bytte hånd med en valgfri spiller.

Spillets gang

Hver spiller får utdelt 7 kort som er hemmelig for de andre spillerne. Deretter legges et kort synlig på bordet, og resten av bunken ved siden av. Når det er din tur, kan du legge ned et kort. Kortet skal enten være i samme farge og av høyere verdi enn det som ligger der, eller ha samme verdi, men en annen farge, slik at man vrir. Man kan også legge et spesialkort når det er din tur, men man kan ikke vinne med de sorte kortene. Spesialkort med farge må legges på samme farge som ligger på bordet. Etter du har lagt ned trekker du et kort helt til bunken er tom.

Det er om å gjøre å bli kvitt alle sine kort først, og resten av spillerne får poeng for kortene de har igjen.