Endelig er vinterferien her!

barcelona

Vinterferien er endelig her! Som veldig mange andre benytter jeg selvfølgelig sjansen til å stikke av og kose meg på en liten reise. Faktisk er jeg ganske stolt over å ha klart å holde mine vinterferie-planer hemmelig for dere frem til nå, vanligvis ville jeg har ropt det ut så fort billettene var bestilt. Faktisk sitter jeg allerede på flyplassen i dette øyeblikk og venter på at boarding skal begynne. Sammen med meg er søsteren min, den perfekte reisepartner og vi sitter begge med sommerfugler i magen.

Reisen vår denne vinterferien går til Barcelona, den perfekte byen å tilbringe vinterferien i og vi gleder oss til sol og litt varmere dager. Det er jo selvfølgelig ikke full sommer der, men det er uten tvil varmere enn det er her i Norge for tiden.

Hva skal vi gjøre i Barcelona?

Jo det skal jeg fortelle dere, vi skal virkelig ta inn byen og alt den har å by på. For vi har nemlig vært i Barcelona før, selv om dette begynner å bli noen år siden allerede. Den gangen fokuserte vi så klart på å få med oss alle høydepunkter som man har sett og lest om i ukeblader og på reiseblogger. Denne gangen skal vi bli bedre kjent med hva byen har å tilby i form av utesteder, restauranter og hva lokale i Barcelona egentlig gjør i denne fantastiske byen.

Barcelona er et sted jeg tror man kan dra til om og om igjen uten å bli lei og uten å gjøre det samme to ganger. Det er litt av det samme forholdet jeg har fått til andre storbyer som London og Berlin, byer som er uendelig store og uendelig interessante.

Siden vi ankommer litt sent i dag har vi ikke lagt noen større plan for kvelden enn å få med oss solnedgangen. Dette har blitt en liten tradisjon for oss når vi reiser sammen, for her hjemme er det sjeldent man tar seg tiden til å se på en solnedgang, så når vi reiser er dette alltid noe vi setter høyt på listen. Vi skal dra til Turo dela Rovira som skal være den perfekte utsiktsplassen med utsikt over hele byen, en liten hemmelig plass som enda ikke har blitt kjent hos turister.

eyeem-75821144(1)

Siden både jeg og søsteren min er over middels glade i mat har vi også meldt oss på et kokkekurs! Dette er kanskje ikke noe som lokale gjør i Barcelona, men det er vår måte å bli bedre kjent med den lokale maten i byen og landet. Vi fant frem et kurs som foregår i El Born området hvor vi får være med gjennom lokale markeder å handle inn ferske ingredienser til kurset. Så drar vi sammen med læreren til et lokale og lager mat sammen og avslutter så klart med å spise alt med cava og vin..det tror jeg kommer til å bli en helt fantastisk opplevelse!

Hvor skal bo og hvor skal vi spise?

hotel omm barcelona

Vi er så heldige å få rom på Hotel Omm som vanligvis ville vært langt over budsjettet vårt, men takket være et godt tilbud og opptjente poeng hadde vi råd denne gangen! Det er nok mange som vil være uenig med meg her… men noe av det som jeg alltid gleder meg mest til er å sjekke inn på hotellet, legge seg på myk seng og bruke badekaret så mye som mulig. Jeg har nemlig ikke badekar hjemme så badekar i seg selv er luksus! På hotellet er det alt man kan ønske seg og enda litt til med spa, en nattklubb og restauranten Moo som har vunnet priser.

la boqueria barcelona

Som nevnt er vi søstre ekstremt glade i mat og gleder oss alltid til å prøve ut nye cafeer og restauranter på tur. Vi har såklart funnet ut et par vi skal besøke og finner helt sikkert enda fler vi stikker innom når vi kommer frem. Siden vi skal på et marked under kokkekurset hopper vi over det ellers, men et populært valg er La Boqueria som har noe av det beste ferske maten i området. Tapas er noe som vi må få med oss igjen og denne gangen blir det en tur til Tapas 24 som skal ha fantastisk mat og vi har hørt at “rabbit-ribs” er noe som må prøves. En bar vi har peilet oss ut er Espit Chupitos som har en meny med over 200 forskjellige shots å velge mellom, det sørger nok for å få kvelden igang!

Det er bare noen av planene våre, jeg kunne ha fortalt mer men nå er det endelig tid for å gå på flyet vårt. Om noen timer er vi fremme i vakre Barcelona og vi klarer nesten ikke vente, god vinterferie!