Dette bør du forberede hjemme før du drar på en lang reise

Dette bør du forberede hjemme før du drar på en lang reise

Å forberede seg til en lang reise kan være utfordrende. Det er mye som skal fikses, og det er ikke bare, bare å gjøre alt det som trengs: Det hjelper heldigvis å ha en liste over ting man må huske å gjøre, slik at du kan komme hjem til et hus som er i orden. 

Fikse i hagen

Dersom du skal være lenge borte, så er det lurt å fikse ting i hagen, slik at den ikke blir helt gjengrodd til når du kommer hjem. Da er det blant annet smart å finne frem den gode gressklipperen, vanne planter og blomster, og ikke minst dekke over alt av hagemøbler som må skjermes fra sol, regn eller snø. Ved å gjøre alle disse forberedelsene, så vil du trolig komme hjem til et mye ryddigere og koseligere hjem. 

Rydd og vask

Det er ingenting som er bedre enn å komme hjem til et rent og ryddig hus, særlig når man har vært lang tid på reisefot. Før du skal ut og reise er det derfor smart å gjøre en grundig rengjøring av hjemmet, slik at det ikke bare er hyggelig å komme hjem til, men slik at du også har et hygienisk hjem. Det er nemlig også viktig at du tømmer søppelet, panter flasker og rydder ut av kjøleskapet, slik at det ikke er noe som råtner mens du er borte. 

Sikre huset

Når du er ute og reiser, er det godt å vite at tingene dine er helt trygge. Dette kan du gjøre ved å låse alle dører og vinduer, og forsikre deg om at du har et alarmsystem som fungerer. Noen liker også å ha kamera i huset, slik at de kan se om noen bryter seg inn mens de er borte. En enkel måte å gjøre huset ditt litt tryggere på, er å gjemme vekk verdifulle gjenstander. Du bør for eksempel ikke har telefoner, datamaskiner, smykker eller lignende fremme, slik at de kan sees fra utsiden. For å gjøre det litt ekstra trygt, så kan det være smart å la noen av lysene stå på, slik at det ser ut som at noen er hjemme. 

Husk på disse tingene neste gang ud skal ut å reise, slik at du kan komme hjem til et hyggelig og trygt hjem. Det er viktig å ha disse tingene i bakhode, og prioritere dette mens du pakker og gjør deg klar til tur.